ПРАТ «Прикарпатмолоко»

     
 

Річний звіт за 2010 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Товариство засноване Регiональним вiддiленням Фонду державного майна України по Iвано-Франкiвськiй областi шляхом перетворення державного пiдприємства у вiдкрите акцiонерне товариство вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України "Про порядок перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства" № 686 вiд 07.12.1992 р., Законiв України "Про господарськi товариства" №1276-ХII вiд 19.09.1991 р., "Про приватизацiю майна державних пiдприємств "№ 2163-ХII вiд 04.03.1992р., Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України "Про особливостi приватизацiї майна в агропромисловому комплексi" № 51-93 вiд 17.05.1993р. та згiдно з наказом Регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Iвано-Франкiвськiй областi вiд 30.08.1995р. № 887.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Пiдприємство не має в своїй структурi вiдокремлених пiдроздiлiв i функцiонує як цiлiсний майновий комплекс.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Протягом звiтного перiоду пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не поступало.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться методом подвiйного запису господарських операцiй згiдно з дiючим планом рахункiв бухгалтерського облiку за журнально-ордерною формою з дотриманням вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", П(С)БО. На протязi року змiн в методологiї бухгалтерського облiку не вiдбулося.
Текст аудиторського висновку ВИСНОВОК

незалежної аудиторської фiрми "IФ-аудит"
щодо фiнансових звiтiв вiдкритого акцiонерного товариства
"Прикарпатмолоко"
Державнiй комiсiї з цiнних паперiв
та фондового ринку
Акцiонерам та керiвництву
ВАТ "Прикарпамолоко"

Ми провели аудиторську перевiрку фiнансових звiтiв вiдкритого акцiонерного товариства "Прикарпатмолоко", що включають баланс станом на 31 грудня 2010 року, звiт про фiнансовi результати, за рiк ,що минув .


Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Нацiональних положень (стандартiв) фiнансової звiтностi. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв ,якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора

Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо фiнансових звiтiв на основi результатiв нашої аудиторської перевiрки. Ми провели аудиторську перевiрку у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог ,а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що
фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансових звiтах. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок .Виконуючи оцiнку цих ризикiв ,аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю , що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам , а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.

Ми вважаємо, що отримали достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

Висновок

На нашу думку фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан вiдкритого акцiонерного товариства "Прикарпатмолоко" станом на 31 грудня 2010 року, його фiнансовi результати за рiк ,що минув на зазначену дату ,у вiдповiдностi до Нацiональних положень (стандартiв) фiнансової звiтностi.

Розкриття iнформацiї щодо активiв, зобов'язань, капiталу та iнших аспектiв фiнансових звiтiв ВАТ "Прикарпатмолоко".

Необоротнi активи:

Облiк основних засобiв та нарахування їх зносу вiдповiдають критерiям, визначеним П(С)БО № 7 "Основнi засоби".
Станом на 31.12.2010 року первiсна вартiсть основних засобiв складає 1914 тис. грн., знос основних засобiв складає 1243 тис. грн . Амортизацiя основних засобiв нараховується за нормами ст.8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" вiд 22.05.1997 року № 28397 ВР, а малоцiнних необоротних активiв 100 % при введеннi в експлуатацiю.
Протягом 2010 року товариством не придбавались та не списувались основнi засоби .

Нематерiальних активiв на балансi не облiковується.

Фiнансових iнвестицiй на балансi не облiковується .
Оборотнi активи:

Облiк запасiв проводився у вiдповiдностi до вимог П(С)БО № 9 "Запаси".
У вiдповiдностi з прийнятою облiковою полiтикою оцiнка запасiв на дату
балансу вiдображена за iсторичною собiвартiстю придбання, а вибуття запасiв протягом звiтного перiоду проводилось за методом iдентифiкованої вартостi.
Склад витрат виробництва та порядок розподiлу загально виробничих витрат вiдповiдають вимогам П(С)БО № 16 "Витрати".
Формування собiвартостi реалiзованої продукцiї(робiт, послуг) вiдповiдає вимогам п.11 П(С)БО № 16 "Витрати". Вибiрковою перевiркою правильностi та достовiрностi даних бухгалтерського облiку при формуваннi собiвартостi реалiзованої продукцiї(робiт, послуг) порушень не встановлено.
На кiнець 2010 року дебiторська заборгованiсть покупцiв складає 238 тис. грн., за розрахунками з бюджетом 231 тис. грн. Пiд час вибiркової перевiрки встановлено, що простроченої дебiторської заборгованостi не облiковується.

Класифiкацiя та облiк дебiторської заборгованостi вiдповiдає вимогам П(С)БО № 10 "Дебiторська заборгованостi". Резерв сумнiвних боргiв у звiтному перiодi не нараховувався оскiльки у вiдповiдностi до облiкової полiтики пiдприємства величина сумнiвних боргiв визначається на основi платiжеспроможностi окремих дебiторiв.

Бухгалтерський облiк та документальне оформлення касових операцiй у Товариствi вiдповiдає вимогам "Положення про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi в Українi", затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 15.12.2004 року № 637, iз змiнами i доповненнями, та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 13.01.2005 року за №40/10320.

Бухгалтерський облiк та документальне оформлення Товариством операцiй по розрахунковому та спецiальних рахунках вiдповiдає вимогам вiдповiдних нормативних актiв, зокрема "Iнструкцiї про безготiвковi розрахунки в Українi в нацiональнiй валютi", затвердженої постановою НБУ вiд 21.01.2004 року № 22.

Власний капiтал:

Оголошений та сплачений статутний капiтал складає 425 тис. грн., який розподiлено на 1 700 000 простих акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. Статутний капiтал станом на 31.12.2010 року вiдповiдає установчим документам i сплачений у повному обсязi. За перевiрений перiод змiн в статутному капiталi не було.
Iнший додатковий капiтал складає 1 073 тис.грн.
Резервний капiтал не сформований.
Структура власного капiталу правильно вiдображена в звiтностi пiдприємства .

Зобов'язання:
Забезпечень наступних витрат i платежiв не облiковується.

За даними бухгалтерського облiку станом на 31 грудня 2010 року довгостроковi зобов'язання не облiковуються.

Бухгалтерський облiк, оцiнка та класифiкацiя зобов'язань на дату балансу вiдповiдає вимогам П(С)БО № 11 " Зобов'язання". Станом на 31.12.2010 року облiковується короткострокових поточних зобов'язань на суму 984,0 тис. грн.

Зобов'язання пiдприємства, що склались на дату балансу, оцiненi за первiсною вартiстю, пiдтвердженi даними синтетичного та аналiтичного облiку.

Облiк фiнансових результатiв:

Визначення виручки вiд реалiзацiї та фiнансових результатiв дiяльностi, порядок нарахування податкових та iнших платежiв проводились Товариством за звiтний перiод у порядку передбаченому нормативними документами України з питань бухгалтерського облiку та звiтностi.

Класифiкацiя i оцiнка доходiв вiдповiдає вимогам П(С)БО № 15 "Доходи" i достовiрно вiдображена у формi № 2 -М "Звiт про фiнансовi результати".

Прибутки за 2010 рiк склали 19,0 тис. грн.

Стан бухгалтерського облiку i звiтностi

Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi пiдприємством обрано нацiональнi П(С)БО. Бухгалтерський облiк в Товариствi ведеться вiдповiдно до вимог закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 року № 996-14, з використанням Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i iнших господарських операцiй. Розроблена на 2010 рiк облiкова полiтика затверджена наказом по пiдприємству.

За перевiрений перiод бухгалтерський облiк проводився за допомогою програмного забезпечення бухгалтерського облiку "1С-Бухгалтерiя" у вiдповiдностi до облiкової полiтики. Змiн облiкової полiтики на протязi звiтного перiоду не було.

Iнвентаризацiя майна пiдприємства проведена згiдно наказу № 46 вiд 30.12.2010 року станом на 03 сiчня 2011 року.

Аудитори не приймали участi у проведеннi iнвентаризацiї. Результати iнвентаризацiї розглянутi на засiданнi iнвентаризацiйної комiсiї та її наслiдки вiдображенi за даними бухгалтерського облiку у 2011 роцi.

Фiнансова звiтнiсть складена у вiдповiдностi до вимог П(С)БО 25"Фiнансовий звiт суб'єкта малого пiдприємництва".

Чистi активи пiдприємства вiдповiдають вимогам ст.155 Цивiльного кодексу України.


Директор аудиторської фiрми
"IФ-аудит"(сертифiкат № 001422) М. Мосiйчук

" 08 " квiтня 2011 року
76019, м.Iвано- Франкiвськ, вул.П.Мирного,8
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основним видом дiяльностi емiтента є оптово-розбрiбна торгiвля молочною продукцiєю українського виробництва.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв значних змiн в складi активiв не вiдбулося.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Станом на 31.12.2010 року первiсна вартiсть основних засобiв складає 1914 тис.грн., знос основних засобiв складає 1243 тис.грн. Амортизацiя основних засобiв нараховується за нормами ст.8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" вiд 22.05.1997 року № 28397 ВР, а малоцiнних необоротних активiв 100 % при введеннi в експлуатацiю.
Протягом 2010 року товариством не придбавались та не списувались основнi засоби .
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Високий рiвень конкуренцiї на ринку, низька платоспроможнiсть населення внаслiдок фiнансово-економiчної кризи, значний податковий тиск.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв порушення законодавства не було. Товариство провадить дiяльнiсть у вiдповiдностi до чинного законодавства.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi емiтента здiйснюєтсья за рахунок власних коштiв та банкiвських кредитiв.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Нарощення обсягiв реалiзацiї, покращення фiнансового стану, розширення видiв статутної дiяльностi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Розробки та дослiдження в звiтному перiодi не проводились.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Д/н
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Д/н