ПРАТ «Прикарпатмолоко»

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Товариство засноване Регiональним вiддiленням Фонду державного майна України по Iвано-Франкiвськiй областi шляхом перетворення державного пiдприємства у вiдкрите акцiонерне товариство вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України "Про порядок перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства" № 686 вiд 07.12.1992 р., Законiв України "Про господарськi товариства" №1276-ХII вiд 19.09.1991 р., "Про приватизацiю майна державних пiдприємств "№ 2163-ХII вiд 04.03.1992р., Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України "Про особливостi приватизацiї майна в агропромисловому комплексi" № 51-93 вiд 17.05.1993р. та згiдно з наказом Регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Iвано-Франкiвськiй областi вiд 30.08.1995р. № 887.
За рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв Товариства вiд "14" квiтня 2011 року, на виконання вимог Закону України "Про акцiонернi товариства" № 514-VI вiд 17.09.2008р. змiнено тип Товариства з Вiдкритого акцiонерного товариства на Публiчне акцiонерне товариство. У зв'язку з цим змiнено найменування Товариства з Вiдкритого акцiонерного товариства "Прикарпатмолоко" на Публiчне акцiонерне товариство "Прикарпатмолоко".
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Пiдприємство не має в своїй структурi вiдокремлених пiдроздiлiв i функцiонує як цiлiсний майновий комплекс.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Протягом звiтного перiоду пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не поступало.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться методом подвiйного запису господарських операцiй згiдно з дiючим планом рахункiв бухгалтерського облiку за журнально-ордерною формою з дотриманням вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", П(С)БО. На протязi року змiн в методологiї бухгалтерського облiку не вiдбулося.
Текст аудиторського висновку ВИСНОВОК
незалежної аудиторської фiрми "IФ-аудит"
щодо фiнансових звiтiв Публiчного акцiонерного товариства "Прикарпатмолоко"
за 2011 рiк.

Акцiонерам та керiвництву
ПАТ "Прикарпатмолоко"

Ми провели аудиторську перевiрку фiнансових звiтiв Публiчного акцiонерного товариства " Прикарпатмолоко", що включають баланс станом на 31 грудня 2011 року, звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк.

Основнi вiдомостi про емiтента:
повне найменування Публiчне акцiонерне товариство"Прикарпатмолоко"
код за ЄДРПОУ 22166416
мiсцезнаходження м.Iвано-Франкiвськ вул.Промислова,25
дата реєстрацiї 23.09.1996 року Виконавчим комiтетом Iвано-Франкiвської мiської Ради

Аудиторська перевiрка проведено у вiдповiдностi до Законiв України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", "Про аудиторську дiяльнiсть","Про акцiонернi товариства" ,мiжнародних стандартiв аудиту( МСА) 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв"( рiшення ДКЦПФР № 1360 вiд 29.09.2011 року).

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Нацiональних положень (стандартiв) фiнансової звiтностi. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв ,якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають особливостям дiяльностi товариства.

Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо фiнансових звiтiв на основi результатiв нашої аудиторської перевiрки. Ми провели аудиторську перевiрку у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог ,а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Окрiм цього, аудит включає оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.

Обсяг аудиторської перевiрки
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансових звiтах. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок .Виконуючи оцiнку цих ризикiв ,аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю , що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам , а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

Висновок
На нашу думку аудиторська перевiрка забезпечує обгрунтовану пiдставу для висловлення незалежної умовно-позитивної думки. Фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан публiчного акцiонерного товариства" Прикарпатмолоко" станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати за рiк ,що минув на зазначену дату згiдно з Нацiональними положеннями (стандартами) фiнансової звiтностi i вiдповiдають законодавчим та нормативним документам з фiнансової звiтностi прийнятим в Українi.

На модифiкацiю(умовно-позитивна) думки аудитора вплинуло наступне:
"товариством забезпечується дотримання єдиних методологiчних принципiв бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi, органiзацiя контролю за вiдображенням на рахунках бухгалтерського облiку всiх господарських операцiй. З метою забезпечення достовiрних даних бухгалтерського облiку та звiтностi перед складанням рiчної фiнансової звiтностi товариством проведена iнвентаризацiя активiв i зобов'язань (наказ № 2 вiд 30 грудня 2011 року.). Результати iнвентаризацiї розглянутi на засiданнi iнвентаризацiйної комiсiї та її наслiдки вiдображенi за даними бухгалтерського облiку у 2011 роцi. Аудитори не приймали участi в проведеннi iнвентаризацiї оскiльки ця дата передувала призначенню нас аудиторами товариства, проте вважають, що можливий вплив на фiнансову звiтнiсть невиявлених викривлень, якщо такi є, може бути суттєвим в окремих аспектах, проте не всеохоплюючим.

Iнша допомiжна iнформацiя
"чистi активи пiдприємства вiдповiдають вимогам частини третьої ст.155 Цивiльного кодексу України;
"невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв згiдно iз "Положенням про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006 р. N 1591 не встановлено;

"14 квiтня 2011 року у вiдповiдностi з п.3 ст.70 Закону України "Про акцiонернi товариства" загальними зборами акцiонерiв надано попереднє схвалення ,щодо вчинення значних правочинiв, щодо окремих видiв майна або послуг у звiтному перiодi з граничною вартiстю, що дорiвнює вартостi активiв Товариства .В процесi аудиту встановлено, що Товариством не здiйснювалось правочинiв ринкова вартiсть майна чи послуг , перевищувала б граничну вартiсть правочинiв попередньо схвалену зборами ;

"в зв'язку з приведенням дiяльностi Товариства вiдповiдно до п.5 роздiлу XVII Прикiнцевих та перехiдних положень Закону України "Про акцiонернi товариства" Товариством прийнято рiшення (протокол зборiв №1I2011 вiд 14 квiтня 2011 року) про змiну найменування Товариства з Вiдкритого акцiонерного товариства " Прикарпатмолоко" на Публiчне акцiонерне товариство " Прикарпатмолоко", а також про змiни нової редакцiї положення про правлiння, положення про наглядову раду, положення про ревiзiйну комiсiю.
Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю акцiонерного Товариства протягом звiтного року здiйснювався Ревiзiйною комiсiєю.
Наглядовою радою ПАТ "Прикарпатмолоко" не створено комiтету з питань аудиту та не запроваджено посади аудитора.
За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння, у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" можна зробити висновок, що прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння у товариствi є задовiльною.

"у вiдповiдностi з проведеними в процесi аудиту процедурами оцiнки ризикiв , не встановлено обставин, якi б свiдчили про можливiсть того,що фiнансовi звiти мiстять суттєвi викривлення внаслiдок шахрайства(МСА 240).

Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
повне найменування Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю аудиторська фiрма "Iвано-Франкiвськ-аудит"
свiдоцтво про внесення в реєстр № 001060 видане Аудиторською палатою України; чинне до 30 листопада 2015 року
мiсцезнаходження 76019 м.Iвано-Франкiвськ вул.П.Мирного, 8
телефон 0(3422) 4 50 32

Договiр на проведення аудиту фiнансової звiтностi № 18 вiд 04 сiчня 2012 року.
Аудиторська перевiрка розпочата 01 лютого 2012 року i закiнчена 04 лютого 2012 року.

Аудитор(сертифiкат № 002558) _____________ М. Рибчак
Директор аудиторської фiрми
"IФ-аудит"(сертифiкат № 001422) _____________ М. Мосiйчук

"04" лютого 2012 року
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основним видом дiяльностi емiтента є оптово-розбрiбна торгiвля молочною продукцiєю українського виробництва.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв значних змiн в складi активiв не вiдбулося.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Станом на 31.12.2011 року первiсна вартiсть основних засобiв складає 1907 тис.грн., знос основних засобiв складає 1306 тис.грн. Амортизацiя основних засобiв нараховується у вiдповiдностi до норм чинного законодавства, а малоцiнних необоротних активiв 100% при введеннi в експлуатацiю.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Високий рiвень конкуренцiї на ринку, низька платоспроможнiсть населення внаслiдок фiнансово-економiчної кризи, значний податковий тиск.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв порушення законодавства не було. Товариство провадить дiяльнiсть у вiдповiдностi до чинного законодавства.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi емiтента здiйснюєтсья за рахунок власних коштiв та банкiвських кредитiв.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Нарощення обсягiв реалiзацiї, покращення фiнансового стану, розширення видiв статутної дiяльностi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Розробки та дослiдження в звiтному перiодi не проводились.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається ДIн
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі У звiтному перiодi не було фактiв виникнення iншої iнформацiї, iстотної для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента.